TAKO JEDNOSTAVAN I KLASIČAN: Napravite bešamel sos na ovaj način i dobićete savršen preliv za meso i tjesteninu

Prije svega, u šerpi otopite puter pa na njemu propržite brašno...

  • Gastro

  • 10. Nov. 2019  10. Nov. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 ml mlijeka 

80 gr putera 

3 kašike brašna 

1 žumance 

¼ kašičice muškatnog oraščića 

so 

PRIPREMA: 

1. U šerpi otopite puter pa na njemu propržite brašno. 

2. Dodajte mlijeko i dobro umutite dok grudvice ne nestanu. 

3. Dodajte rendani muškatni oraščić i so, i kuhajte dok se ne zgusne, uz konstatno miješanje. 

4. Dodajte onda žumance i dobro promiješajte. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...