OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za tren oka napravite domaću GIBANICU ili pitu GUŽVARU, potpuno je svejedno, i ne zaboravite jogurt…

Tradicionalno jelo iz naših krajeva naš je današnji odabir, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 13. Nov. 2019  

  • 0

SASTOJCI

500 g debelih kora za savijače

500 g svježeg kravljeg sira

1 dl ulja

1 vrećica praška za pecivo

3 jaja

3 dl mineralne vode

PRIPREMA

Izgnječite sir i potom mu dodajte prethodno izmućena jaja.

U dobivenu smjesu stavite prašak za pecivo, malo ulja, pa sastojke dobro izmiješajte dok se masa ne sjedini.

U sjedinjenu smjesu dodajte pola čaše mineralne vode.

Lim za pečenje premažite s uljem. Ostatak ulja pomiješajte s 1 dl mineralne vode.

Na dnu lima za pečenje poredajte dvije kore i premažite ih smjesom ulja i meneralne vode. Zatim uzmite koru po koru i zgužvanu utapajte u pripremljenu smjesu od sira i jaja. Natopljene kore slažite jednu do druge u lim za pečenje. Pripazite da vam kore nisu previše zbijene niti natopljene s previše fila.

Kad popunite lim za pečenje zgužvanim korama, preklopite ih s još dvije kore, jednu preko druge.

U zagrijanoj pećnici na 200°C  pecite gibanicu oko 45 minuta.

I, ne zaboravite jogurt.

Prijatno!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...