MEKO I UKUSNO: Napravite punjene polumjesece i uživajte u nedjelji

Meko i ukusno tijesto savršeno je sa bilo kojim punjenjem

  • Gastro

  • 24. Nov. 2019  24. Nov. 2019

  • 0

SASTOJCI:

Tijesto:

300 gr brašna 

200 ml vode 

1 kvasac 

1 kašika ulja 

1 kašičica soli 

1 kašičica šećera 

Punjenje

250 gr mljevenog mesa 

200 gr šampinjona 

1 mali luk 

1 mrkva 

1 kašika paradajz pirea 

so 

biber 

Premaz:

1 jaje 

PRIPREMA: 

1. Umijesiti glatko tijesto sa brašnom, kvascem, šećerom, solju i uljem. 

2. Ostaviti u posudi da se udvostruči. 

3. Luk i mrkvu sitno izrezati pa pržiti na tavi. 

4. Dodati sitno sjeckane šampinjone i meso. 

5. Dinstati dok meso ne bude gotovo i dok višak vode ne ispari. 

6. Umiješajte paradajz pire i još kratko izdinstajte. 

7. Tijesto premijesite i tanko razvucite. 

8. Čašom ili nekim drugim predmetom pravite krugove i punite smjesom. 

9. Preklopite i dobro pritisnite. 

10. Poredajte u tepsiju i namažite umućenim jajetom. 

11. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...