DOBRA JE I ZA GRIPU: Napravite pileću supu na ovaj način, pa nek' sva čula uživaju

Pileća supa spada u kulinarske klasike, a opet postoji mnogo recepata; pogledajte jedan od njih.

  • Gastro

  • 26. Nov. 2019  

  • 0

Sastojci 300 grama piletine 3 glavice crnog luka 1 mrkva 1 kašika brašna 1 kašičica mljevenog bibera 1 kašičica aleva paprike 1 kašika soli 1,5 l vode 1 kašika sjeckanog peršuna 1 dl ulja PRIPREMA: 1. Isjecite piletinu na komade i ispržite je u tavi. 2. Luk sitno isjeckajte, dodajte u tavu, propržite i onda dodajte brašno, papriku i biber. 3. Zapršku zalijte sa 1 čašom vode. 4. Sve to prespite u šerpu, dodajte ostatak vode i isjeckanu mrkvu. 5. Sve skupa kuhajte 15ak minuta. 6. 5 minuta pred kraj kuhanja dodajte peršun i so. 7. Služite toplo. Prijatno!:) (SB/Domacica.com)  
loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...