PUKLA BRUKA; PLENKOVIĆEV SAVJETNIK OSUĐEN ZBOG UDARANJA ŠAKOM U GLAVU: Evo zašto je kolegi iz HDZ-a slomio nos...

Na prijedlog zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva, Jelić je nedavno proglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda te je osuđen na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje

  • Regija

  • 01. Jan. 2020  

  • 0

Nakon što je Kazimir Ilijaš (42), HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Skupštini, uoči parlamentarnih izbora 2015. javno optužio Josipa Jelića (39), aktualnog savjetnika predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u stranci za Grad Zagreb, da ga je pretukao te htio pogaziti zatim skinuvši plakate MOST-a kako bi privukao medijsku pozornost, Općinski kazneni sud u Zagrebu izdao je kazneni nalog.

Na prijedlog zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva, Jelić je nedavno proglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda te je osuđen na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Sud je Jeliću naložio i plaćanje 2500 kuna sudskog troška, u što je uključeno i sudsko-medicinsko vještačenje ozljeda koje je zadobio Ilijaš tijekom, kako ga Jelić naziva, “političkog obračuna”.

Šakom u glavu

“Podaci u optužnom prijedlogu pružaju dovoljno osnove za izdavanje kaznenog naloga. Da je okrivljeni počinio kazneno djelo kako mu se stavlja na teret optužnim aktom s oblikom krivnje izravne namjere, proizlazi iz okrivljenikove obrane gdje priznaje da je šakom udario u glavu oštećenika Kazimira Ilijaša. Također, krivnja proizlazi i iz iskaza tri svjedoka te nalaza i mišljenja vještaka sudsko medicinske struke”, navodi sud u obrazloženju.

 

Na spomenutu osuđujuću odluku Jelić ima mogućnost uložiti prigovor kako bi tijekom sudskog postupka mogao pokušati odbaciti navode optužbe.

A prema optužnici Državnog odvjetništva, Jelić je 5. studenog 2015. oko 23 sata u Ulici Kuniščak, nakon verbalnog sukoba s Ilijašem, s ciljem da ga teško povrijedi, udario Ilijaša zatvorenom šakom u glavu, točnije u nos, zbog čega je Ilijaš zadobio tešku ozljedu prijeloma nosnih kostiju s pomakom.

Podsjetimo, odmah nakon okršaja, vijest je prvi objavio tjednik Nacional za koji su obojica sudionika obračuna dala kontradiktorne izjave. Jelić je kao kandidat MOST-a nezavisnih lista ustvrdio da je Ilijaš na njega fizički nasrnuo, no Ilijaš je navode da je zapravo on pretučena žrtva potkrijepio medicinskom dokumentacijom i fotografijom krvavog lica.

Jelić je tad tvrdio da je obilazio lokacije s kojih je netko prethodno potrgao plakate MOST-a te je uočio da ga prati bijela Honda CRV.

- Parkirao sam pored Honde. Još nisam uspio ni izaći iz auta, kad je do mene došao Ilijaš s prijateljima te su me počeli vrijeđati. Mene i Dragu Prgometa nazvao je izdajnicima, smradovima i komunjarama te da će nam se napiti krvi. Ignorirao sam ih te uzeo mobitel da slikam skinute plakate koje sam uočio u tovarnom prostoru njihova džipa. Do tada su već skinuli stotinjak naših plakata. No, kad sam izašao iz svog vozila, Ilijaš me dva puta udario nogom u leđa. Okrenuo sam se i pošao nazad prema svom autu, ali je on ponovno nasrnuo prema meni s namjerom da me opet udari pa sam primijenio nužnu samoobranu. Nakon toga je on ustuknuo i počeo vikati: “Sad ćeš vidjeti, ja sam odvjetnik, tužit ću te”, ispričao je, među ostalim, za Nacional tada Jelić.

(SB / JL)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...