JOVANOVIĆ IZ SARAJEVA KRITIKUJE SVOJE KOMŠIJE S JUGA: "To što radi crkva u Crnoj Gori sramota je..."

“... za nju kao versku zajednicu"

  • Politika

  • 01. Jan. 2020  01. Jan. 2020

  • 1

"Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju ukoliko se usudi da reši pitanje Kosova", ocijenio je predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović. Naglasio je da je to što radi crkva u Crnoj Gori sramota za nju kao vjersku zajednicu.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, jer trenutno je u Sarajevu, naveo da su neredi i napadi u Crnoj Gori, koje predvodi crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne dalje od Gazimestana, da je zločinačka družina i dalje u punoj snazi sa uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, riješena ”da nas ponovo uvede u građanske sukobe”.

“Zakon o slobodi veroispovesti je pitanje crnogorskih institucija i države. Crna Gora je suverena država i niko nema pravo da je svesno destabilizuje. To što radi crkva u Crnoj Gori sramota je za nju kao versku zajednicu. Umesto pomirenja, suživota, crkva danas huška dok poziva na veru”, smatra Jovanović.

Po njegovim riječima crkva koristi religijska osjećanja bezobzirno rizikujući sukobe sa drugim narodima.

“Crkva je danas produžena ruka Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak. I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rešavanje Kosova. Crkva danas kune Mila Đukanovića kao što je 2001. klela nas, 2003. ubijala, kao što zbog razgovora sa Albancima i pokušaja istorijskog i za sve sudbinskog dogovora od 2013. proklinje Aleksandra Vučica i Vladu Srbije”, naglasio je Jovanović.

On poručuje “moramo shvatiti da smo ratovali i ginuli za pogrešne ciljeve i pokušati da iskoračimo iz rovova u kojima se gledamo samo kroz nišan”.

(SB/CdM)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...