SKANDAL NAD SKANDALIMA: Krije se koliko je Vlada Republike Srpske uplatila novca za FK Borac, klub kojeg vodi sestrić Milorada Dodika... (VIDEO)

Vlada je prije desetak dana odobrila finansijsku pomoć sportskim klubovima i organizacijama u iznosu od 1,5 miliona maraka. Tako se nastavlja pomoć iz budžeta za profesionalne sporstke klubove. Dio novca, najavljeno je, dobiće i banjalučki Fudbalski klub Borac

  • Mini market

  • 06. Jan. 2020  

  • 1

Vlada je 12. Decembra razmatrala informaciju o potrebnoj finansijskoj pomoći fudbalskom klubu Borac. Nema informacija o koliko novca se radi.

Ovaj klub je, inače, u milosti javnih sredstava od kada je na njegovom čelu sestrić Milorada Dodika. Sam Dodik je kao član Predsjedništva BiH bio u posjeti tom klubu i obećavao milione iz budžeta.

"Smatramo da treba podržati sportske klubove. Planiramo da oko 10 miliona KM uputimo sportskim organizacijama", rekao je Dodik tada.

Jasan princip djelovanja tvrdi poslanik Nebojša Vukanović koji funkcioniše godinama.

"To je privatna država i to je privatni klub. Dodik je nazvao Viškovića i rekao mu da prebaci onoliko novca koliko mu se ćefne", tvrdi poslanik SDS-a u NS RS Nebojša Vukanović.

Iz Vlade nisu odgovorili na pitanja u vezi sa finansijskom pomoći profesionalnom fudbalskom klubu. Nisu odgovorili ni iz ovog kluba a na pitanja u vezi sa načinom finansiranja nisu odgovarali ni ranije ove godine.

Milorad Dodik je početkom godine Borac predstavio kao nacionalni projekat i najavio milione iz republičkog budžeta na koji zvanično nema nikakav uticaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...