NAJBOLJI TRENER DANAŠNJICE ŠOKIRAO NAVIJAČE U ENGLESKOJ: Pep Guardiola poručio da bi prije otišao u penziju nego trenirao OVAJ KLUB...

Od dolaska u Englesku Guardiola ima pozitivan učinak u mečevima protiv gradskog rivala. U osam derbija upisao je četiri pobjede i jedan remi, a tri puta je poražen

  • Sport

  • 07. Jan. 2020  

  • 0

Josep "Pep" Guardiola odbacio je mogućnost da ikada preuzme Manchester United, čak i kada bi to bila jedina ponuda na stolu.

Španac je bio jedan od kandidata za preuzimanje klupe Uniteda 2012. godine nakon što se s te funkcije povukao legendarni Sir Alex Ferguson, ali već tada je obavio pregovore s njemačkim Bayernom, dok je Fergusona 2013. zamijenio David Moyes.

Guardiola je došao u Premier ligu 2016. kada je preuzeo Unitedovog gradskog rivala Manchester City. S "Građanima" ima važeći ugovor do 2021. godine, prenosi ESPN.

- Nakon Cityja nikada ne bih preuzeo United. Radije bih otišao u penziju nego to učinio. To je isto kao što ne bih nikada vodio Real Madrid. Ako ne dobijem nikakvu ponudu, bit ću na Maldivima - rekao je Guardiola. 

Od dolaska u Englesku Guardiola ima pozitivan učinak u mečevima protiv gradskog rivala. U osam derbija upisao je četiri pobjede i jedan remi, a tri puta je poražen. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...