DETALJI PONOĆNE DRAME U HDZ-u: Plenković imenovao GLAVNE KRIVCE za debakl na izborima, među njima i kontroverzni HERCEGOVAC…

Predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković u utorak je nakon četverosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, na kojoj se analizirao poraz na predsjedničkim izborima, kazao kako su donijeli dva zaključka

  • Regija

  • 08. Jan. 2020  

  • 0

Sve županijske organizacije HDZ-a u sljedećim će danima napraviti svoju analizu izbornih rezultata, gdje su razlike u brojevima u odnosu na prošle predsjedničke izbore, s posebnim naglaskom na urbane sredine. Potom su razgovarali o smjeru stranke.

„Dobili smo jednoglasnu podršku kako je politički smjer HDZ-a u skladu s našim programom i temeljnim vrijednostima stranke“, rekao je Plenković, te dodao kako će biti još sastanaka na kojima će se analizirati rezultati izbora, ali i na kojima će se pripremati za izbore koji dolaze.

- Dao sam cjelovitu analizu koju sam osobno napravio. Nakon toga je uslijedila rasprava, ali neka detalji ostanu u internoj upotrebi unutar HDZ-a. Ovo je bila interna, prva politička analiza. U hrvatskom društvu očito se događaju neki fenomeni, a mi kao stranka moramo vidjeti što možemo učiniti da se tome prilagodimo“, kazao je Plenković.

On je u svojoj analizi naveo nekoliko ključnih stvari koje su bile problem, navodno je kazao kako je dio stranke bio nezainteresiran za izbore, da je došlo do velike mobilizacije na lijevom političkom spektru, a spomenuo je i prosvjede koji su održani protiv Milana Bandića te gafove koje su napravili Tomislav Madžar i Renata Margaretić Urlić, savjetnici Kolinde Grabar-Kitarović. O problemima u kampanji govorio je i šef izbornog stožera Ivan Anušić, a i on je, među ostalim, istaknuo gafove savjetnika.

U raspravi je govorio i Milijan Brkić, a on je, doznaje se, spominjao i Istanbulsku konvenciju te je, među ostalim, kazao kako je bio pogrešan način kako se to komuniciralo, te da je najprije ljudima na terenu trebalo pojasniti sve oko toga, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...