TRUMP PORUČIO NACIJI: "Nismo imali žrtava, spremni smo na sve"

Američki predsjednik Donald Trump obraća se naciji suočen s jednim od najvećih izazova u svom mandatu nakon što je Iran ispalio balističke projektile na dvije iračke baze u kojima se nalaze američki vojnici. To je najzapanjujući iranski napad na Ameriku od zauzimanja američke ambasade u Teheranu 1979. godine.

  • Svijet

  • 08. Jan. 2020  08. Jan. 2020

  • 0

Trump je počeo obraćanje riječima: Dobro jutro. Nijedan Amerikanac nije bio povrijeđen u sinoćnjem napadu. Nismo imali gubitaka, svi vojnici su sigurni. Šteta je minimalna. Naše snage su spremne na sve.

Dodao je da nijedan američki i iraki život nije izgubljen zbog sistema ranog upozorenja.

- Čestitam svim vojnicima što se bore tako dugo, od 1979. Ti dani su gotovi i sada smo tu da borimo protiv nuklearnih prijetnji. Prošle sedmice smo poduzeli mjere da se odupremo teroristima, eliminisali smo najvećeg teroristu Sulejmanija, rekao je Trump.

Uskoro opširnije...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...