BORIS TADIĆ KOMENTIRAO POBJEDU MILANOVIĆA PA BRUTALNO PONIZIO PREDSJEDNIKA SRBIJE: "Na čelo bar jedne EU države došao čovjek koji Vučića naziva onim što on jeste…“

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je, povodom izbora Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske, da je značajno što je na čelo bar jedne EU države došao čovjek koji predsjednika Srbije Aleksandra Vućića "naziva onim što on u stvari jeste", piše list Danas u izdanju za četvrtak

  • Regija

  • 09. Jan. 2020  09. Jan. 2020

  • 0

"To je posebno značajno u okolnostima u kojima godinama svedočimo tome da ga većina lidera EU proglašava velikom demokratom i aplaudiraju mu samo zarad servilnosti po pitanju Kosova. To što je Milanović ratnog kabadahiju nazvao ratnim kabadahijom je put ka normalizaciji politike u regionu, koje nema bez nazivanja stvari pravim imenom", rekao je Tadić za Danas.

Tadić je kazao da naš region funkcioniše po principu "spojenih sudova", te da kao što su populisti došli na vlast u svim zemljama regiona na istom talasu, tako će i da odu.

"Vjerujem da pobjeda Milanovića i pobjeda socijaldemokratije nad desnim populizmom u Hrvatskoj mogu biti okidač pozitivnog domino efekta i da ta pobjeda može prekinuti trend apatije kod glasača, koji su nametnuli desni populisti u svim zemljama u regionu", rekao je Tadić.

Ocijenio je da je ta nametnuta apatija imala za svrhu da stvori utisak o nesmjenjivosti postojećih vlasti i da snizi izlaznost i socijalni aktivizam birača građanskih i antinacionalističkih stranaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...