CURE NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE U TEHERANU: Avion se zapalio, htjeli su se vratiti natrag, a onda…

Avion Boeing 737 kompanije International Airlines koji se srušio u srijedu u Teheranu okrenuo se kako bi se vratio u zračnu luku nakon što je uočio "problem", a zatim se zapalio, objavila je Organizacija za iransko civilno zrakoplovstvo (CAO) u prvom izvještaju

  • Hronika

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

"Zrakoplov je nestao s radara u trenutku kada je dosegnuo visinu od 2400 metara. Pilot nije radijom prenio nikakvu poruku o neuobičajenim poteškoćama", navodi CAO u prvom izvješću objavljenom na svojoj mrežnoj stranici noću na četvrtak.

"Očevici su rekli da (...) da su vidjeli da se zrakoplov zapalio",  navodi se u tekstu.

"Zrakoplov koji se prvo kretao prema zapadu kako bi izašao iz zone zračne luke i  okrenuo se na desno nakon problema te usmjerio natrag u zračnu luku kada se srušio", pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade, navodi CAO. 

Organizacija navodi da su očevici požara osobe na tlu odnosno putnici u zrakoplovu koji se nalazio iznad Boeinga u trenutku početka drame.U izvješću CAO ne specificira kakav je to bio tehnički problem. 

Objavljene i prve procjene zapadnih obavještajaca

Sinoć je objavljeno kako prve procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da ukrajinski zrakoplov koji se u srijedu srušio u Iranu nije oboren projektilom, rekao je izvor iz kanadskih službi.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...