ZLATKO MILETIĆ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Pobjeda Milanovića na izborima dobra je stvar za Bosnu i Hercegovinu, ako ništa…“

Gost N1 televizije bio je delegat u Klubu Hrvata u Domu narodna Parlamenta Bosne i Hercegovine i generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić

  • Vijesti

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

Nakon što je za predsjednika Hrvatske izabran Zoran Milanović, Miletić je kazao kako je bio u kontaktu sa kolegama iz SDP-a Republike Hrvatske u toku izbornog procesa te da misli da je Milanović uvjerljivo kompetentniji kandidat u odnosu na bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

"Mislim da je izbor Zorana Milanovića dobra stvar za BiH. Milanović je sazrio kao političar, iako ima mana kao svako od nas, ali u svakom slučaju mislim da će odnosi između Bosne i  Hercegovine i Hrvatske krenuti uzlaznom putanjom, ako ništa jer je antifašista. Imajući u vidu posljednje izjave Milanovića, mislim da će odnosi postajati sve kvalitetniji. Treba podsjetiti da za vrijeme vladavine Mesića i Josipovića ni tada za BiH nije napravljena najvažnija stvar za BiH, a to je da Hrvatska, kao i Srbija, sa Bosnom i Hercegovinom potpišu sporazum o državnoj granici. Sve dok se to ne uradi, a i obaveza im je iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, to u biti govori da postoje pretenzije da ova zemlja ostane neuređena", kazao je Miletić.

O zaštiti istočne granice je rekao kako je mnogo novca potrošeno, a da se nije napravilo gotovo ništa.

"Bio sam razočaran kada sam vidio koliko je u budžetu potrošeno na sigurnosne strukture kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala u kojem su i te migracije a da nismo napravili gotovo ništa. To je sramota i moramo pronaći druge standarde da te ljude učinimo odgovornijim jer je to novac svih građana BiH. Kada je u pitanju migrantska kriza, ne radi se o upotrebi Oružanih snaga BiH da vojska čuva granicu BiH, već o upotrebi inžinjerskih jedinica. Mi imamo oko 430 mjesta za ilegalni prelazak granice. Naša granica je šuplja, policajci nisu dovoljno plaćeni, dovoljno opremljeni, obučeni. Zamolio bih da gospoda iz Parlamenta ode na Šćepan Polje da vide kako rade ti ljudi", kazao je Miletić gostujući na N1 televiziji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...