NA PRAVOJ STRANI: Crna Gora osudila akcije Irana protiv SAD-a

Crna Gora oštro osuđuje nedavne iranske akcije protiv Sjedinjenih Američkih Država i snaga koalicija u Iraku koje su dovele u opasnost živote crnogorskih partnera i saveznika, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

  • Regija

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

Podsjećaju kako je Iran izveo raketne napade na dvije baze s američkim vojnicima u Iraku kao odgovor na ubojstvo generala Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija.

Iz MVP su kazali da mir i stabilnost ne mogu prevladati na Bliskom istoku sve dok se nastavlja nasilje, nemiri, mržnja i rat.

"Žao nam je što je Iran izjavio da namjerava nastaviti s nuklearnim ambicijama, doprinoseći regionalnoj nestabilnosti", objavio je MVP Crne Gore na svom Twitter nalogu, prenosi RTCG.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...