BARCELONU TRESE NEVIĐENA KRIZA: Nakon bruke u Džedi trener Ernesto Valverde PAKUJE KOFERE…

Barcelona je imala vodstvo od jednog gola i samo devet minuta do kraja utakmice u polufinalu španjolskog Superkupa protiv Atletico Madrida, a onda je Atletico napravio potpuni preokret i slavio s 3:2

  • Sport

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Ernesto Valverde nakon utakmice nije djelovao uznemireno rezultatom iako je to sada već druga utakmica zaredom u kojoj Barcelona gubi bodove u zadnjim minutama. Isto se dogodilo u La Ligi protiv Espanyola koji je zabio za 2:2 u posljednjim minutama. 

"Utakmica je bila napeta i mislim da smo rasli kako je vrijeme teklo. Na početku utakmice bili smo dosta bolji od Atletica i trebali smo voditi na poluvremenu. Golovi koje je Atletico zabio došli su nam kao ružno iznenađenje. Činilo se da kontroliramo igru, a onda su nas okrenuli", rekao je Valverde.

Nakon toga se osvrnuo na spornu situaciju s VAR-om. U 75. minuti činilo se kako je utakmica riješena kada je Pique zabio nakon slobodnjaka, ali ponovno se javlja VAR koji poništava njegov pogodak zbog malog zaleđa Vidala. Valverde ne misli da je bilo zaleđe.

"Vidio sam situaciju na monitoru, ne mislim da je riječ o zaleđu. Vidal je bio u zaleđu možda milimetar ili dva, nije moguće povući tako savršenu liniju između dva igrača. VAR bi trebao biti pošten", rekao je Valverde na kraju presice i tako zaključio priču o utakmici te kratko konstatirao da njegova trenerska pozicija nije u upitna. 

Ipak, tako ne misle španjolski mediji. Tako je katalonski Sport danas preko cijele naslovnice velikim slovima ispisao "NEOPROSTIVO", a Mundo Deportivo donosi naslovnicu na kojoj u istom stilu piše "SUPERVAR" te tekst u kojem kritizira sudačke odluke i Valverdea kao glavne krivce za poraz.

Oba katalonska medija spekuliraju kako bi Valverde već u ponedjeljak mogao dobiti otkaz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...