SELEKTOR SRBIJE NAPRAVIO ŠOU NAKON PORAZA: „Nemam riječi! Mi smo kukavice!"; Najbolji igrač još gori: „On bi nas najradije našamarao u svlačionici“!

Utakmica Srbije i Bjelorusije najavljena je kao utakmica za prolaz u drugi krug natjecanja na Evropskom rukometnom prvenstvu, no Bjelorusi su neočkivano lagano došli do pobjede 35:30

  • Sport

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Selektor Srbije Nenad Peruničić izjavio je nakon susreta:

"Nedostaju riječi za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike. Vjerovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakome smislu, a onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstupili od mnogo stvari o kojima smo govorili. Prije svega da budemo stabilni. Odbrana je nešto na čemu smo najviše radili posljednjih godinu dana, a onda u prijateljskim utakmicama s Francuskom i Norveškom primimo 111 golova. Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo vjerovali u povratak, nismo pokazali stav što mi zaista želimo. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro pripremio ekipu, prije svega psihički."

"Ekipa je ogledalo trenera, ja ne bježim od odgovornosti. Možeš imati loš dan, da vrhunski golman ne obrani ništa, ali srce i karakter ti niko ne može oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo nikako mogli parirati njima“, kazao je Peruničić.

Srednji vanjski igrač Srbije Stefan Vujić također je bio očajan:

"Odigrali smo solidno prvo poluvrijeme, iako nismo pomogli golmanima. U napadu smo dali dosta golova, ali imali smo tu crnu rupu, nekonkretnost i strah pojedinih igrača. Jedva čekamo sljedeću utakmicu. Mentalna snaga je sve, vidjet ćemo koliko ćemo se brzo spremiti i preći preko ovog poraza. Na nama je sve, pa ne može selektor ući u teren, makar bi on to volio i našamarao nas sve“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...