RAT KABLOVSKIH OPERATERA U BIH SE NASTAVLJA: Nevjerovatno je šta su objavili iz Telemacha vezano za poskupljenje i naplatu kanala…

Dvije najveće kablovske kompanije u Bosni i Hercegovine u permanentnom su sukobu...

  • Mini market

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

„Prihvatili smo ponudu kanala Nova BH, jer smatramo da građanima Bosne i Hercegovine treba omogućiti najbolji TV sadržaj. Ugovor o emitovanju TV Nova BH neće ni na koji način opteretiti korisnike, jer se cijene kablovskih paketa Telemacha neće mijenjati i ostaju iste kao u 2019.godini. U godini održavanja vrhunskih sportskih događaja, a na čije prenose pravo ima Nova BH, procijenili smo da je njihova cijena od 0.6 EUR po korisniku prihvatljiva i konkurentna. Ova televizija koja posluje u okviru United Grupe ima sadržajan zabavni, serijski i filmski program kao i najkvalitetniji lokalni informativni program“, stoji u saopćenju Telemacha.

Iz Telemacha otkrivaju da je Telekom Srbija, osnivač i vlasnik Mtel-a BH kao ekskluzivni  zastupnik RTS-a tražio od od njih 0,2 do 1,2 eura po korisniku za emitovanje programa RTS koji je vrlo često zatamnjen za područje Bosne i Hercegovine, dok Pink za svoj paket kanala traži od 1 do 1.6 eura po korisniku.

Podsjetimo, kompanija Telemach, Sportklub, Nova TV i N1 televizija imaju istog gazdu, firmu United Group, dok je u vlasništvu firme M:tel sarajevska kablovska kompanija Logosoft.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...