NOŽ, ŽICA, ĆIRILICA: Odbačena krivična prijava protiv Milomira Marića zbog vrijeđanja Sinanija…

U šturom odgovoru, bez obrazloženja, tužilac Nenad Stefanović odbacio je krivičnu prijavu protiv urednika TV Happy Milomira Marića zbog vrijeđanja profesora Danijela Sinanija

  • Regija

  • 11. Jan. 2020  

  • 0

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv glavnog urednika Televizije Happy Milomira Marića podnijelo nekoliko novinarskih udruženja i organizacija zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti dok je u programu govorio o profesoru Danijelu Sinaniju, navodi Cenzolovka.

U šturom dopisu tužilaštva navodi se samo da je krivična prijava odbijena, bez ikakvog šireg obrazloženja zašto je donijeta takva odluka.

U trenucima kada čitava javnost - od građana, preko novinarskih udruženja, do Ministarstva kulture - unisono osuđuje naslovne strane tabloida koji su objavili navodno svjedočenje osumnjičenog za silovanje i otmicu, tužilaštvo jednim dopisom pokazuje da za netrpeljivost u eteru ipak nema sankcija, navodi Cenzolovka.

Krajem septembra prošle godine Milomir Marić je u jutarnjem programu Televizije Happy vrijeđao profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu Danijela Sinanija. Sinani je u to vrijeme sa rektorkom Beogradskog univerziteta Ivankom Popović učestvovao u pregovorima sa studentima koji su blokirali zgradu Rektorata, a Marić je, govoreći o postupku u vezi sa doktoratom ministra finansija Siniše Malog, rekao da će o njemu odlučivati Hashim Thaci i Ramush Haradinaj, dodajući da je "jedan njihov predstavnik član te komisije".

"Pojavio se jedan, malo sumnjivo prezime, podseća na Sinana Hasanija, da mu nešto nije… E sad, on u Beogradu govori da je Siniša Mali nestručnjak, a čovek napravio Beograd na vodi…", rekao je tada Marić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...