KO JE UBIO DŽENANA MEMIĆA: Danas presuda Ljubi i Bekriji Seferović, evo za šta se terete..

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti izrečena presuda Ljubi i Bekriji Seferović, koji se terete za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić

  • Društvo

  • 13. Jan. 2020  

  • 0

Oni su u prvostepenom presudom oslobođeni za to krivično djelo.

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Tužilaštvo tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići. Oni se terete da su izazvali saobraćajnu nesreću i da povrijeđenom nisu pomogli to jeste da su pobjegli sa mjesta nesreće.

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu u Sarajevu u petak je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

Prije završnih riječi, obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke.

Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.

Marković je svjedočio kako povrede na tijelu ubijenog mladića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i motornog vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...