OPASNO SE ZAKUHALO: Premijer Albanije Edi Rama tužio Ramusha Haradinaja, kosovski premijer HITNO UZVRATIO…

Odlazeći kosovski premijer Ramush Haradinaj ocijenio je, nakon što je protiv njega albanski premijer Edi Rama podnio tužbu, da je tužba neutemeljena i da je pokrenuta kako bi se izbjegla politička odgovornost.

  • Regija

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

Haradinaj je poručio da će po zakonu pripremiti odgovor na tužbu premijera Albanije.

"Danas je objavljeno u medijima da je premijer Albanije, Edi Rama, na sudu podnio tužbu protiv mene. Ja ću, po zakonu, pripremiti odgovor na tužbu, u zakonskim rokovima", naveo je Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Tužbu naziva neosnovanom i pokušajem izbjegavanja odgovornosti.

"Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i njegova je politička diverzija kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbjegao odgovornost. Naš narod i Kosovo imaju ljude koji će biti njen branik u svakom trenutku", istakao je Haradinaj u objavi na Facebooku.

Rama je podnio Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv Haradinaja. Rama je u tužbi, koja sadrži preko 30 strana, naveo da ga je Haradinaj klevetao zbog čega zahtjeva izvinjenje i obeštećenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...