A STVARNO, GDJE JE PEČAT?: Pogledajte sadržaj sporazuma koji je SDA predložila juče

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je jutros zbog nedostatka kvoruma, a šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS Mahir Dević je na današnjoj press konferenciji nakon prekidanja sjednice rekao kako se cijela situacija dešava kako bi se onemogućilo da Mario Nenadić bude premijer Kantona Sarajevo

  • Hronika

  • 16. Jan. 2020  16. Jan. 2020

  • 6

"Vi ste svjedoci blokada - od toga da se uzme pečat, da se ne dozvoljava da se ovjere sjednice, pa se pokreće pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

Oni ovo sve čine i rade da bi onemogućili da Nenadić bude premijer Kantona Sarajevo. To je svima jasno. Mi njima nećemo dozvoliti da nam diktiraju ko će biti premijer", istakao je Dević.

"Zamislite da manjina postavlja mandatara. Mi smo kao odgovorna nova većina nudili rješenja niz puta.

Juče smo bili pripremili Sporazum u kome smo čak i to pitanje predsjedavajućeg Skupštine riješili na način da smo rekli OK, evo i da vaš kandidat bude za predsjedavajućeg neustavan i da i naš bude neustavan, zakazujemo sjednicu o izglasavanju nepovjerenja Vladi koju će voditi kolegica Kristić.

Ako se pokaže da je nova većina smijenila Vladu, dozvolite Čeliku da predsjedava i da se imenuje mandatar Nenadić.

Prihvatili su to u prvom razgovoru i onda nakon toga odbili taj sporazum i počeli da nas ucjenjuju. To je bio dio rješenja da se riješi ova situacija u KS", kazao je te priložio Sporazum koji možete pronaći u nastavku: 

Faksimil: N1

(N1)  

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...