MEKTIĆEV ŠOU U PARLAMENTU: "Mlatimo praznu slamu a plata je bogovska"

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas, između ostalog, raspravaju i o godišnjim izvještajima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2017. godinu i 2018. godinu. Tražili su prisustvo predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, međutim, on se nije pojavio.

  • Mini market

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

"Ja stvarno mislim da smo se mi ovdje precijenili, da smo se nešto umislili, da smo neko i nešto, ovdje pametujemo, istresamo se i da vodimo neku politiku, da upravljamo nekim procesima, da nešto odlučujemo... Nemojte mi zamjeriti, ja mislim da je to jedna glupost najobičnija u konstalaciji ovih odnosa u kojima funkcionišemo", kazao je SDS-ov zastupnik Dragana Mektić.

On je naveo da je pet godina godina proveo u Vijeću ministara BIH kao ministar i da ih je Parlament BiH obavezivao da se izradi novi zakon o VSTV-u, ponudi i dostavi parlamentu.

"Do toga nikada nije došlo. Ne obraćam se uopšte, nemam neku potrebu da me vi saslušate, koristim priliku zato što imaju kamere, imam neku obavezu i računam da će na neki način barem dio svega to kažem doći u medije, u javnost, i da se zaista o nama ovdje u parlamentu, ljudima koje su građani birali, dođe do prave spoznaje ko smo, šta smo, kako i šta radimo. A ne radimo ništa, mlatimo praznu slamu. Ništa. Zato se ja ne osjećam nešto posebno uzvišenim što sam član ovog Parlamenta. Ponekad to i krijem. Sramota me. Pričam sa običnim ljudima, 'vi ste u parlamentu, hoće li nam biti bolje...'. Nemam blage veze šta će biti. Blage veze nemam šta će biti. Kud mi odosmo, za ime dragog Boga? Ja sam za neovisno pravosuđe. I srcem i dušom. I svim kapacitetima koje mi nemamo. Ja bih prvi ustao i ovdje bio protiv toga kad bi neko se umješao u neki predmet. Od nas nema hljeba, kruha, kako go hoćete. Zamlaćujemo ovaj narod, zaluđujemo ga. Ovaj narod smo doveli do situacije da i djeca antidepresive gutaju, sve je ludo, niko nije normalan. Šta je uzrok takvoj situciji? Nema pravde, nema vladavine zakona, nema pravosudnog sistema", naveo je Mektić.

Osvrnuo se i na optužnicu koja je podgnuta protiv njega.

"Kako Mate Đaković zna da će protiv mene biti dignuta optužnica?. I RTRS, ne trebao nikome nikad onakav, objavi to prvo. Glavna tužiteljica i Mate Đaković su rođaci", poručio je Mektić.

"Zato smo mi ovdje šuplja priča. I ja sam isti, ali eto, dobra je plata, plata je bogovska", kazao je mektić na kraju diskusije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...