POTVRĐENA OPTUŽNICA: Službenica banke u Sarajevu ukrala skoro 200 hiljada KM; Evo kako je izvela ovu brutalnu pljačku

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Lejle Hubić zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

  • Društvo

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

Optužena se tereti da je od februara 2016. do marta 2017.godine, obavljajući poslove bankarske službenice u jednoj banci u Sarajevu, sačinjavala naloge za isplatu sa krivotvorenim potpisima klijenata ili bez potpisa, koje je u rubrici “odgovorno lice banke” potpisivala svojim potpisom i ovjeravala pečatom banke kojim je bila zadužena. Isplaćivala je novac sa njihovih računa, koji je zadržavala za sebe.

Prema navodima iz optužnice, dio novca je zadržavala u gotovini, a dio uplaćivala na transakcijski račun, prenosi Radiosarajevo.

Na taj način je nezakonito stekla protupravnu korist u iznosu od 178.731,59 KM i za isti iznos oštetila “Intesa Sanpaolo Banku”.

Postupajuća tužiteljka predložila je sudu oduzimanje pribavljene imovinska korist u iznosu od 178.731,59 KM od optužene.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...