KONAČNO OTKRIVENO: Nema zime za njih; Evo kako će Harry i Meghan zarađivati i koje cifre su u pitanju

Dok se svijet pita na koji način će princ Harry i Meghan Markle nakon odricanja od kraljevskih finansija zarađivati za svoj život, upućeni tvrde da su njih dvoje već sklopili milionske ugovore koji će im donositi brdo novca.

  • Svijet

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

Mada se kraljica Elizabeta Druga, nakon kriznog sastanka sa sinom i unucima, saglasila s odlukom vojvode i vojvotkinje da se povuku iz kraljevskih dužnosti i budu finansijski nezavisni, naredila je svom osoblju da se sve riješi u nerednih nekoliko dana. U izjavi nakon sastanka kraljica je Harrya i Meghan oslovila ličnim imenima, a ne titulom, što se tumači kao nagovještaj da će par izgubiti kraljevske titule.

– Sada je na snazi prelazni period u kome treba da se napravi sporazum o izlasku Harryja i Meghan iz kraljevske porodice, koji će postati presedan. Ko god da umije da tumači kraljevska saopštenja, jasno može da vidi naznaku da će Harry i Meghan nakon prelaznog perioda izgubiti titule – navodi za Blic britanski hroničar Siniša Ljepojević, i dodaje:

– Kraljevska porodica mora da se zaštiti, a jedino što je Elizabetha mogla da uradi u ovom periodu jeste da ublaži posljedice. Oni su odlučili, a kraljica pokušava sada da kontroliše štetu. Iako je aminovala njihovoj odluci, ona će prvenstveno gledati da sačuva ugled i moć kraljevske porodice. Zato će novi sporazum podrazumijevati da Meghan i Hari ostanu bez titula. Takođe, ne treba zaboraviti da je Harry njen unuk, a Elizabetha je ipak čovjek od krvi i mesa, a unucima se dozvoljava više nego drugima. Međutim, ona neće ugroziti monarhiju zbog želja svog unuka.

Prema navodima raznih svjetskih analitičara i istoričara, princ Harry je želio da mu baka, otac i brat dopuste da zajedno sa Meghan zadrži titulu dok živi u inostranstvu, kako bi koristeći brend Sussex zaradili sopstveni novac. Međutim, kraljica je tražila garancije da poslovna imperija Sussexa neće naštetiti porodici, što se očekivalo. Postoje, na primjer, stroga uputstva o brendiranju i niko od članova kraljevske porodice ne želi da vidi ime Sussex na pakovanju marmelade.

– Meghan je pokrenula čitavu medijsku mašineriju, nju su odavno kontaktirale ne samo PR agencije, već poslovni moguli. Oni su uveliko stupili u pregovore sa multimilionerskim mašinerijama, kao što su konfekcije, hrana i drugi komercijalni predmeti. Međutim, sigurno neće moći da koriste ime Sussex, jer će to biti u kraljičinom sporazumu – navodi Siniša, i objašnjava kako će bračni par zarađivati za život:

– Meghan je angažovala mašineriju koja će im donijeti novac, pa će samim tim ona postati brend za sebe. Takođe, Harryjev otac, princ Charles je obećao da će im novčano pomoći iz svog ličnog fonda, ali je naravno nagovijestio da nema neograničene resurse. Zasad su Harry i njegova draga na dobrom statusu, ali je pitanje kakve će posljedice na dugogročnom planu imati njihova želja da budu finansijski nezavisni.

Kraljica u ovom prelaznom periodu gleda da zaštiti ugled i ime kraljevske porodice, što je još jedan od razloga zašto sa novim sporazumom Meghan i Harry neće nositi ime Sussex.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...