VUČIĆEV GLAVNI GALAMDŽIJA PREVRŠIO SVAKU MJERU: „Građani Srbije šiptarske nacionalnosti imaju pravo da se udružuju…“

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, je povodom sporazuma o zajedničkm nastupu na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su u Tirani potpisali predstavnici albanskih partija s juga centralne Srbije, kaže da to nije zabranjeno i poučio da ono što je dozvoljeno njima ne može biti zabranjeno Srbima.

  • Regija

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

"Građani Srbije šiptarske nacionalnosti imaju pravo da se udružuju i politički organizuju. Srbija je slobodna zemlja i za razliku od većine zemalja iz svog okruženja poštuje i unapređuje manjinska prava", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Politički predstavnici Albanaca s juga centrane Srbije su jučer u Tirani, u prisustvu vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Genta Cakaja, potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Srbijanski ministar Vulin poručuje da zbog toga nisu morali da idu u Tiranu.

"Šiptari nisu morali da se okupljaju u Tirani i tamo potpisuju dogovor o nastupu na izborima u Srbiji, ali, kada su to već uradili, uz prećutnu saglasnost EU, onda svi treba da znaju da ono što je dozvoljeno Šiptarima ne može biti zabranjeno Srbima", naveo je.

"Oni koji ćute o okupljanju Šiptara u Tirani neka budu još tiši kada u Beogradu svi Srbi budu dogovarali i usaglašavali svoju politiku i izborne nastupe sa vladom i predsednikom Srbije", poručio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...