VUČIĆ SE NE PRESTAJE BLAMIRATI: "Moja deca žive u najzagađenijem delu Beograda, pa Vukana redovno izvodimo napolje"!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Jutarnjem programu TV Prve i najveći dio vremena govorio o problemu smoga koji posljendjih dana guši Beograd.

  • Mini market

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 1

- Postoji panika, svi šire paniku. I postoji problem, ali postoji i groteskna kampanja - rekao je na početku gostovanja predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Moje troje dece živi u najzagađenijem delu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu pa Vukana redovno izvodimo napolje, kao što su i mene su moji - rekao je Vučić.

On je podsjetio na porast drumskog saobraćaja, koji je jedan od glavnih uzročnika smoga.

Ne treba nam opravdanje nego rešenje

Vučić je rekao da ne želi tražiti opravdanje, nego rješenje. On podsjeća na porast drumskog saobraćaja, koji je jedan od glavnih uzročnika smoga.

- Pričao sam sa ljudima iz Vlade, i želimo da zabranimo uvoz euro 3 motora, ali nećemo oduzimati vozila ljudima koji ih već imaju - pojasnio je Vučić, pa dodao da postoje konkretni koraci, poput odsumporavanja u TENT-u koje će riješiti veliki broj problema. 

Vučić se požalio da je on uvijek i svima kriv.

- Juče me je napao Salji Beriša da sam ja naredio Ediju Rami da podnese tužbu protiv Haradinaja, i to još jednom pokazuje da sam ja svima kriv. Napada me Tanja Fajon, napadaju me iz Sarajeva, svima sam ja kriv. Sada su me napali i za zagađenje - rekao je Vučić, i dodao da je uvek spreman da odgovara i na najteža pitanja i nastavio priču o zagađenju.

- Vidim da su ljudi u panici i da su se unervozili, a ništa se posebno nije dogodilo. Zaista nema nikakvog razloga za paniku, i ja pozivam ljude da se ne plaše. 

Trivana bih zamolio samo jednu stvar

Vučić je dodao da nema mjesta panici i da je vojsku služio u Sarajevu na Lukavici i da je tamo kao srčani bolesnik osjećao probleme a da ih sada Beogradu ne osjeća pa pozvao javnost da ne pretjeruje a jednom od voditelja koji je rekao da oseća probleme i osjeća nešto u ustima rekao: ’Ajd nemojte da izmišljate!

Vučić je naveo je primjer Nemačke koja će uložiti milijarde u železnički saobraćaj, sa ciljem rasterećenja drumskog.

- Njihov primer ćemo i mi slediti - poentirao je Vučić.

Prije nekoliko dana, Vučić je također govorio o gušenju Beograada u smogu, a tada je veliku pažnju izazvala njegova izjava da je ztaak u Beogradu lošiji za onoliko koliko nam je standard viši!

- Prvo sam pozvao Anu Brnabić i pitao da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu? Ajde da se javi da kaže nešto. Što se tiče nas, Vlada će da uradi šta treba. To su nam postale najveće brige kada smo veće rešili. Vazduh je lošiji za onoliko koliko nam je standard viši, ja sam jutros u svakom automobilu video po jednu osobu - kazao je Vučić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...