SJEĆANJE NA ISTINSKU MORALNU I POLITIČKU GROMADU: Povodom godišnjice smrti Džemala Bijedića...

... u Mostaru će biti otvorena izložba

  • Kultura

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 1

Povodom obilježavanja 43. godišnjice smrti Džemala Bijedića, Muzej Hercegovine organizira danas izložbu u spomen kući Džemala Bijedića pod nazivom "Sjećanje na Džemala Bijedića 1977-2020", autorice Indire Gaštan- Bešo.

Izložbom je obuhvaćen dio dokumentarne građe iz muzejske zbirke Džemal Bijedić koju čine Hemeroteka, telegami, izrazi sućuti, reportaže te knjige žalosti u koje su se upisali visoki državnici, predsjednici vlada, stranaka, najviše osobe političkog i javnog života kako u tadašnjoj Jugoslaviji tako i u svijetu.

Na izložbi će govoriti kustosi povjesničari Muzeja Hercegovine Mostar, autorica izložbe Indira Gaštan Bešo i Edin Mulović, piše BHT.

Izložba će biti otvorena od 13 sati.

Džemal Bijedić je bio istanuti jugoslavenski i bosansko-hercegovački političar, poginuo je u zrakoplovnoj nesreći, 18. siječnja 1977. godine. Govorilo se kako bi on mogao biti jedan od nasljednika Josipa Broza na čelu SFRJ.

Bio je osobni Titov prijatelj i predsjednik Vlade bivše države. Jedan od dva javna sveučilišta u Mostaru nosi njegovo ime.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...