REAGOVAO I CRNOGORSKI MINISTAR ODBRANE: "Protesti SPC-a koriste se za negaciju Crne Gore, mora im se poručiti..."

"... da je zakon stupio na snagu"

  • Regija

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 0

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je komentirajući Zakon o slobodi vjeroispovijesti i događanja koja su uslijedila nakon njegovog usvajanja, rekao da se galama nije podigla zbog samog zakona, već da je kampanja usmjerena ka negaciji Crne Gore i Crnogoraca kao nacije.

"Upravo ovi prosvjedi koje organizira Srpska pravoslavna crkva se koriste kao negacija državnog bića Crne Gore, identiteta i Crne Gore kao nezavisne države. Imali smo izjave pojedinica gdje govore da će se Crna Gora kad tad vratiti Srbiji, što pokazuje da priroda cjelokupnih prosvjeda i galame koja se digla uopće nije Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već je ova kampanja usmjerena ka negaciji Crne Gore, Crnogoraca kao nacije i neovisne države", rekao je Bošković, a prenosi Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

Mora im se, kako je rekao, poručiti da je zakon stupio na snagu, da se neće povući i da je Crna Gora spremna da razgovara sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o temeljnom ugovoru.

"I prije zakona nije bila samo SPC registrirana, jer je željela da bude izvan zakona i iznad države Crne Gore. Nadam se da će se Mitropolija dozvati pameti i da će vidjeti da zakon nije usmjeren protiv njih, da daje mnogo veća prava i mogućnosti Mitropoliji da vrši svoju funkciju u Crnoj Gori", poručio je crnogorski ministar. 

Kometirajući litije i molebane koji se održavaju širom Crne Gore, on kaže da je demokratsko pravo MCP da ih organizira, sve dok su skupovi mirni i dok šalju mirne poruke.

Podsjećamo, litije i molebani su počeli nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u noći između 26. i 27. prosinca prošle godine, a organiziraju se dvaput tjedno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...