DA LI ĆE PRAVOSUĐE U SRBIJI OPRATI BLAMAŽU: Ukinuta presuda sinu vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića, suđenje se ponavlja

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića, osuđen na godinu kućnog zatvora

  • Hronika

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 0

On je kažnjen i oduzimanjem vozačke dozvole na godinu jer je 18. jula 2013. godine vozilom udario maloljetnu djevojku Andreu Bojanić, koja je tom prilikom preminula.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog djela „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“, dok je Apelacioni sud pravosnažno odbio optužbu za krivično djelo „nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi“, jer je za njega, kako su obrazložili, nastupila apsolutna zastarjelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine, javlja Tanjug, a prenosi B92.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora otkloniti povrede odredbi krivičnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rješenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog vještaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da „ceni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku“.

Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračunati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom u Beogradu, na pješačkom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić, koja je prelazila ulicu na crveno svjetlo.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat tamo gdje je brzina ograničena na 50 km/čas

Mitrović je pobjegao s mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...