DETALJI STRAVIČNE EKSPLOZIJE KOD KARLOVCA: Paklena naprava ubila čovjeka koji ju je postavljao pod kamion

Snažna detonacija, koja je oko 2.55 sati snažno odjeknula u karlovačkom prigradskom naselju, u potpunosti je uništila kamion Mercedes 914 Milana Basare pod koji je očito bila postavljena. Oštetila je i krovište njegove kuće, a na više objekata uokolo 200 metara popucala su prozorska stakla, piše Jutarnji list.

  • Hronika

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 0

Na mjestu nesreće smrtno je stradala jedna muška osoba. Sasvim je izvjesno da je riječ o počinitelju krivičnog djela, odnosno čovjeku koji je u noći išao postavljati eksplozivno sredstvo, ali to treba potvrditi istraga u kojoj će ključnu riječ imati stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. Identitet preminuloga sasvim sigurno se neće moći utvrditi fizičkim prepoznavanjem jer je tijelo od detonacije unakažano, svjedoci kažu i obezglavljeno, te će se taj dio postupka također rješavati forenzikom.

Policija je o eksploziji izvijestila u 5.10 sati, javivši medijima kako je zbog nesreće za sav promet zatvorena županijska cesta kroz Popović Brdo te da će u jutarnjim satima na mjestu događaja raditi očevid. Ubrzo je na mjesto događaja s policijom stigao vlasnik kuće koji trenutno živi u svojoj drugoj kući u Slunjskim Moravcima, sedam kilometara dalje. Zajedno su vidjeli ljudske ostatke. Tada je postalo jasno da posljedice eksplozije neće biti samo materijalne, nego imaju i svoju žrtvu. 

- Gore smo nešto renovirali pa smo za to vrijeme bili ovdje na Popović Brdu, ali prije tjedan dana smo se vratili natrag pa tu jutros nije bilo nikoga. Vidiš, kabina se rasula, otkinulo komad krova i fasade, štok na dnevnom boravku izbijen. Kod susjeda Marka od detonacije stao sat u 5 do 3. Došao sam tu i vidio noge tog čovjeka, njega nije toliko bacilo, ali ga je unakazilo - kazao je šokirani Milan Basara.

 

Karlovac, 170120.Sinoc oko 3 sata u Popovic Brdu, naselju pokraj Karlovca, doslo je do eksplozije parkiranog teretnog vozila. U eksploziji smrtno je stradala nepoznata osoba. Zbog ocevida zatvoren je promet zupanijskom cestomNa fotografiji: Mjesto gdje je ekplodiralo teretno vozilo.Foto: Robert Fajt / CROPIX  

On misli da se radi o tijelu "minera", čovjeka koji mu je htio dići u zrak kamion, ali je pritom stradao. Kaže da nema neprijatelja i ne pada mu na pamet tko bi imao motiv i bio kadar učiniti takvo što.

- Ne bavim se prijevozništvom, imao sam kamion za svoje potrebe, bavim se poljoprivredom i drvima, i tako, ništa posebno - kaže Basara, dodajući da ne osjeća strah.

No, dobri poznanici Milana Basare, koji su htjeli ostati anonimni, kažu da se bavio švercom drva, a za rad u šumi je angažirao radnike na crno i često bez dogovorenog iznosa novca, pa bi motive trebalo tražiti u takvim njegovim "poslovnim" odnosima.

Na mjesto dogašaja oko 9.45 došli su forenzičari te je narednih sati čitavo naselje ostalo blokirano. Uslijedit će istraga kojom bi trebale biti utvrđene sve okolnosti tragedije.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...