PRIJE INAUGURACIJE ZORAN MILANOVIĆ BI MOGAO ZAVRŠITI NA SUDU: Zovu ga po službenoj dužnosti na ročište

Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović ipak bi trebao svjedočiti na suđenju svom nekadašnjem bliskom suradniku, nekadašnjem predstojniku Ureda premijera Tomislavu Sauchi, optuženom u aferi "dnevnice" zajedno s tajnicom iz Vlade Sandrom Zeljko za izvlačenje blizu milion kuna temeljem lažiranih putnih naloga za nepostojeća putovanja.

  • Regija

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 0

Milanović je u ovom slučaju već dao iskaz USKOK-u tijekom istrage, ali ga ni tužiteljstvo ni obrana nisu predlagali kao svjedoka na samom suđenju jer nije imao relevantnih saznanja. No, sudsko vijeće odlučilo ga je pozvati po službenoj dužnosti. Milanović bi trebao svjedočiti u ponedjeljak 27. siječnja.

U nastavku suđenja u petak svjedočila je Ljiljana Popović, djelatnica Ureda za opće poslove Hrvatskog Sabora i Vlade RH.

Svjedokinja je u svom iskazu kazala kako je nevraćanje, odnosno nezaključivanje putnih naloga u Uredu predsjednika Vlade u vrijeme Zorana Milanovića bilo učestalo, posebno 2015. godine. Stoga su putne troškove obračunavali koristeći se kopijama. Svjedokinja Popović navela je kako su i njezine kolegice iz ureda znale komentirati da za putne naloge Milanovićevih savjetnika, koji su se sada našli u središtu ovog postupka, nema popratne dokumentacije.

- Sandri Zeljko sam ukazala na taj problem, a ona mi je rekla da će provjeriti i da će ona to riješiti - izjavila je svjedokinja dodajući da su tada sve isplate akontacija po putnim nalozima išli preko Sandre Zeljko. Potvrdila je da su naknadno otkriveni i drugi putni nalozi za navodna putovanja drugih osoba koji nikada nisu bili na tim putovanjima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...