IZLJEV BIJESA VEČERAS U BEOGRADU: Čedomir Antić u stilu Riste Sotone prijeti Crnoj Gori (VIDEO)

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu u mirnoj atmosferi održava se skup podrške vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Skup je organizovao Studentski klub Pravnog fakulteta, a planirano je da okupljeni poslije skupa odu do Saborne crkve, gdje će u 20 sati patrijarh Irinej služiti moleban.

  • Regija

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

Studenti organizatori protesta kazali su da su se okupili jer nije bilo reakcije vlasti na njihove zahteve koji su se čuli još 27. decembra, a potom su i predati na pisarnici Vlade Srbije.

Protest je počeo minutom šutnje za Olivera Ivanovića, a potom su se čuli povici “Crna Gora i Srbija jedna familija”, “Kosovo je srce Srbije”, ali i uvrede na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Okupljenima su se uglavnom obraćali studenti i profesori, a najavljeno je da će se obratiti i poslanik Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević.

"Mi smo danas ovdje u jednom modernom, mirnom i miroljubivom, pravednom ratu. Mi nismo došli ovdje da prospemo bratsku krv. Mi smo ovde da prekinemo ono što je započelo prije skoro 80 godina. U Crnoj Gori, ne samo srpski narod, sve što je časno i pošteno, sve što je slobodoumno ustalo je protiv tiranina, ustalo je protiv onog koji je uzeo ludost za mudrost, i silu za zakon. Naše je da im pomognemo", poručio je sa skupa Čedomir Antić, kontorverzni historičar i autor knjige "Istorija Republike Srpske"

Organizatori su najavili da će se ponovo okupiti sljedećeg petka, 24. januara.

Studenti Pravnog fakulteta su i ranije organizovali niz akcija kako bi utjecali na vlasti u Beogradu da reaguju na Zakon o slobodi vjeroispovijesti donijet u Crnoj Gori, koji između ostalog predviđa da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje zakona u Crnoj Gori naišlo je na otpor struktura SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...