DOK FORTO NABAVI MASKE, DOĆI ĆE I 1. MAJ: Evo kada se očekuje pad koncentracija PM čestica...

Vrlo visoke, po zdravlje opasne koncentracije sumpordioksida zabilježene su jutros i trenutno u Zenici, Tuzli i Živinicama...

  • Mini market

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 0

Istovremeno, na mjernim mjestima u tuzlanskom kantonu od jučer su u postepenom padu koncentracije lebdećih čestica ("PM 10/2.5 čestice").

U Sarajevu, Ilijašu i Visokom još uvijek su visoke koncentracije PM čestica, tek nešto niže su u Zenici. Situacija u Lukavcu, Jajcu i Goraždu je nešto bolja nego u navedenim mjestima.

Do kraja dana i sutra se očekuje pad koncentracija PM čestica, ali i ostalih polutanata na svim ili barem na većini mjernih mjesta u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...