KOMŠIĆ RUŠI SNOVE ČOVIĆU: Ideja apartheida nije rješenje za Izborni zakon

On je ovo kazao u kontekstu novih pritisaka i uslovljanja u pogledu izmjena Izbornog zakona.

  • Politika

  • 19. Jan. 2020  

  • 3

- Uvođenje trajnog apartheida i diskriminacije po osnovu etničkog principa ne mogu biti garancija trajnog mira nego izvor dodatnog otežavanja euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine, kazao je ovo danas hrvatski član Predsjedništva BiH za Vijesti.ba.

 On je ovo kazao u kontekstu novih pritisaka i uslovljanja u pogledu izmjena Izbornog zakona.

"Ideja da je potrebo zadržati nejednaku vrijednost glasa unutar etničkih grupa, te ideja da glas jedne etničke grupe građana vrijedi tri do četiri puta više nego glas druge etničke grupe građana, jeste ideja anticivilizacije i mračnjaštva, i potpuno je nespojiva sa EU standardima", kazao je Komšić te dodao:

"Tu se ne radi o bilo kakvom osiguravanju mira i stabilnosti kao što to kaže gospodin Dodik, nego o tome da se u miru i bez bilo kakvog otpora legaliziraju rezultati etničkog čišćenja i genocida. Hoće li ta ideja pobijediti to ne zavisi od bilo koje partije ili bilo kojeg pojedinca (pa ni mene) nego zavisi o spremnosti svih građana da se tome suprotstave", rekao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...