ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Nosite li 'četvorku', možda imate više razloga za bolovanje nego vaše kolegice s 'dvojkom'

Žene s velikim grudima imaju jače prehlade nego one s malim.

  • Zdravlje

  • 19. Jan. 2020  

  • 0

Ženama s velikim grudima treba dvostruko više vremena da se oporave od prehlada, gripe, upale pluća i drugih bolesti dišnog sustava nego onima s malim grudima, pokazalo je istraživanje nedavno objavljeno u stručnom časopisu Archive od Sexual Behaviour.


Čvrsta povezanost

Žene koje nose košarice veličine F simptome prehlade i gripe trpe u prosjeku 8,3 dana u usporedbi sa ženama koje nose košarice veličine AA kod kojih simptomi traju u prosjeku samo 3,8 dana. Bujne žene imaju i nevjerojatnih 56 puta veće izglede da moraju biti podvrgnute antibiotskoj terapiji.

Pretpostavlja se da masnoća pohranjena u dojkama može oslabjeti imunološki sustav zato što povećava razinu hormona leptina, a on otežava oporavak od prehlade i infekcija dišnih puteva. Istraživanje je provedeno na uzorku od više od 400 mladih žena kod kojih su se analizirali simptomi i trajanje prehlade, gripe i drugih infekcija dišnih puteva tijekom tri godine.

 Ustanovljeno je da postoji neosporna i vrlo čvrsta povezanost između veličine dojki i infekcija dišnih puteva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...