OSTAVILI IH BEZ POLUFINALA: Rukometaši Norveške savladali Šveđane

Reprezentacija Norveške je večeras u Malmeu stigla i do pete pobjede na Evropskom prvenstvu, a savladana je selekcija Švedske, koja je igrala na domaćem terenu. Završeno je 23:20.

  • Sport

  • 19. Jan. 2020  

  • 0

U prvom poluvremenu su se igrale jako čvrste odbrane, pa smo vidjeli veoma mali broj golova. Ipak, kvalitetnijom se pokazala sjajna Norveška, te je na odmor otišla s prednošću od 12:8.

Nastavak je donio nešto ujednačeniju borbu, Švedska je zaigrala bolje, ali nije uspjela zaprijetiti Sanderu Sagosenu i družini.

Četiri minuta prije kraja Švedska je prišla na -2 (22:20), Norvežani su se tada mučili s realizacijom, a Bergerud je u dva navrata fenomenalnim intervencijama spasio Vikinge i praktički donio pobjedu svom timu.

Završeno je pobjedom Norveške od 23:20.

Bergerud je meč završio s 13 odbrana, a Sagosen je postigao 8 golova. Kod Švedske je pet golova postigao Pellas.

Norveška se ovom pobjedom osamila na prvom mjestu grupe 2 sa šest bodova, dok po četiri imaju Mađarska i Švedska. Norvežani su jako blizu polufinala, a u posljednjem kolu druge faze se treba desiti pravo čudo da bez njega ostanu.

Švedska je posljednjeplasirana bez bodova i ostala je bez ikakvih šansi za prolazak dalje…

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa 2:

Portugal – Island 25:28
Slovenija – Mađarska 28:29
Norveška – Švedska 23:20

(SCsport/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...