U PETAK PRVA SJEDNICA SAVJETA MINISTARA U OVOJ GODINI: Puno posla ih čeka, a evo šta će se naći na dnevnom redu

Prva sjednica Savjeta ministara u ovoj godini trebalo bi da bude održana u petak, kazali su za "Nezavisne novine" iz Kabineta Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

  • Politika

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

Kako je pojašnjeno, dnevni red je već dogovoren, a ministri će razmatrati 23 tačke. Na dnevnom redu, kako saznajemo, naći će se ugovor o zajmu za projekte energetske efikasnosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo, koji bi trebalo da potpišu BiH i  Evropska banka za obnovu i razvoj, te još nekoliko finansijskih sporazuma.

Ministri će  raspravljati o odgovorima na 63 poslanička pitanja i odlučiti o nekim imenovanjima i razrješenjima.

Biće razmatrana i informacija u oblasti migracija, i to za period od aprila do oktobra prošle godine. Na dnevnom redu je i informacija o izvršenju budžeta za period od prvih devet mjeseci prošle godine, te prijedlog strategije suprotstavljanju trgovini ljudima u BiH za period 2020-2023. godina.

Savjet ministara bi trebalo i da utvrdi Nacrt odluke o ratifikaciji protokola o saradnji u traženju nestalih koji bi trebalo da bude potpisan između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlog odluke o dopuni tarife administrativnih taksi, kao i prijedlog odluke o izmjenama odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužilaštva BiH".

Ministri će razmotriti i informaciju o raspodjeli i korištenju tekućih rezervi za period od januara do septembra  prošle godine. Vodiće se rasprava i o izvještaju o neplaćenim novčanim kaznama koje imaju rok naplate tri godine, počevši od dana unosa novčane kazne u elektronsku evidenciju podataka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...