POLICIJA U ZADNJI TREN SPRIJEČILA TERORISTIČKI NAPAD: Uhapšeno sedam osoba, evo što su planirali...

Sedam muškaraca uhićeno je u ponedjeljak u Bretanji, na sjeverozapadu Francuske, zbog sumnji da su planirali teroristički napad, rekao je izvor blizak istrazi

  • Hronika

  • 21. Jan. 2020  

  • 0

Uhićeni su osumnjičeni i da su planirali putovati u područja gdje su bile aktivne terorističke grupe, kazao je izvor.

Francuska je u visokoj pripravnosti nakon što su napadi islamističkih militanata uzeli više od 230 života u 2015. i 2016.

Još 18 ljudi je od tada ubijeno od strane raznih 'vukova samotnjaka', tj. osoba koje nisu bile izravno povezane s terorističkim skupinama i koje je stoga vrlo teško otkriti prije počinjenja terorističkog čina.

Nedavno je muškarac u parku u pariškom predgrađu nožem izbo nekoliko osoba, pri čemu je jednu usmrtio, a dvije ozlijedio, prije nego što ga je policija ustrijelila.

Prema francuskim vlastima, policija je od 2013. spriječila oko 60 planiranih napada.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...