I VUČIĆ JE OSTAO BEZ TEKSTA; Donald Trump komentirao let između Prištine i Beograda: „Ovo je velika pobjeda…“

Predsjednik SAD Donald Trump oglasio se na Twitteru povodom potpisivanja pisma o namjerama Kosova i Srbije sa njemačkom aviokompanijom Lufthansa o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine, piše danas Glas Amerike

  • Regija

  • 21. Jan. 2020  

  • 0

"Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u posljednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brienu i Richardu Grenellu", napisao je Trump.

Srbija i Kosovo potpisali su u ponedjeljak u Berlinu pismo o namjerama sa njemačkom aviokompanijom Lufthansa o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.

Nije međutim poznato kada bi ta aviolinija mogla i zvanično da zaživi.

Vazdušna linija između dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američke ambasade, parafirali Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije i Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova (AVCK), javila je agencija AP.

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brien, savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu bezbjednost i Richard Grenell, specijalni izaslanik Bijele kuće za Srbiju i Kosovo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...