PRED DUEL SA "ZMAJEVIMA": Sjeverna Irska mijenja selektora, glavni kandidat je...

Michael O’Neill preuzeo je 20. novembra prošle godine Stouk City

  • Sport

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Irske, polufinalni protivnik našeg državnog tima u Play offu Lige nacija, odnosno u baražu za Euro 2020. (Zenica, 26. mart), mogla bi uskoro dobiti novog selektora.

Michael O’Neill preuzeo je 20. novembra prošle godine Stouk City, ali je, u dogovoru s čelnicima Fudbalskog saveza Sjeverne Irske, ostao na funkciji selektora. Prema posljednjim informacijama s Otoka, O’Neill će ipak napustiti klupu reprezentacije Sjeverne Irske, jer u tamošnjem Savezu, kako ističu sportski mediji iz Belfasta, ipak žele stručnjaka koji bi se u potpunost mogao posvetiti radu s nacionalnim timom. Glavni favorit za O’Neillovog nasljednika navodno je aktuelni selektor mlade reprezentacije Sjeverne Irske Ian Baraclough.

Inače, veliki broj fudbalskih stručnjaka iz Sjeverne Irske kao prednost za svoj nacionalni tim u duelu protiv “Zmajeva” isticao je upravo promjenu selektora našeg državnog tima.

(Sportske.ba)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...