BILA JE SEKS SIMBOL 80-IH, SVI SU SE DIVILI NJENOJ LJEPOTI: Evo kako danas izgleda filmska diva Ornella Muti

Talijanska filmska zvijezda, koja je svojevremeno glasila za jednu najvećih seks-simbola, uskoro će proslaviti 65. rođendan. Na filmu je debitirala kao petnaestogodišnjakinja, a njezina ljepota, koja ju je proslavila, i danas sve ostavlja bez riječi. Ovih dana viđena je francuskoj Sedmici mode gdje su sve oči bile uprte baš u nju

  • Show

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Rođena u martu 1955. godine kao Francesca Romana Rivelli, ova talijanska filmska zvijezda nikoga nije ostavljala ravnodušnim, pa čak ni kada se prvi puta pojavila na filmu sa samo 15 godina. Ulogu je dobila u filmu 'La moglie più bella', iako je na audiciju došla kao pratnja starijoj sestri Claudiji.

Danas najpoznatija kao Ornella Muti, bila je jedna od najvećih seks simbola, svojom je ljepotom očarala i filmski svijet pa je ubrzo stekla status filmske dive. Glumila je većinom u talijanskim filmovima, ponekom francuskom, dok je na engleskom jeziku prvi put snimala 1980. godine, kada je glumila princezu Auru u britanskom filmu 'Flash Gordon'.

Iza sebe ima dva braka i troje djece. Prvi put se udala za glumca Alessija Orana i s njim bila u braku od 1975. do 1981. godine, a u Italiji su bili poznati kao najljepši slavni par. U drugi brak se upustila nakon niza romansa i afera tek 1988. kada se pristala udati za Federica Facchinettija, s kojim je dobila sina Andreu i kćer Carolinu.

U međuvremenu joj je suprug postao menadžer, a razveli su se 1996. kada je njoj dosadilo slušati o svim njegovim izvanbračnim avanturama.

Posljednji je film snimila 2012. i to 'Rimu, s ljubavlju' Woodyjem Allenom, a medijske je stupce punila i zbog utaje poreza. Zanimljivo je da je 2015. godine osuđena na osam mjeseci zatvora ili novčanu kaznu od 30.000 eura jer je odbila glumiti u predstavi sve kako bi mogla otići na večeru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a godinu kasnije zatražila je i rusko državljanstvo.

Ljepota Ornelle Muti nije izbljedjela ni s godinama, a sve je oduševila pojavivši se ovih dana na francuskoj Sedmici mode.

alt

alt

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...