FLORENCE HARTMANN POTVRDILA: "Zaposlenik Muzeja holokausta u Parizu očistio ploču u Ulici 'Srebrenica'"

"Već treći put se dešava vandalizam u ovoj ulici, o ovom događaju obaviještena je opština, ali nismo sigurni da su preduzete mjere istrage"

  • Društvo

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 1

Bivša glasnogovornica Haškog tribunala, književnica i novinarka Florence Hartmann u razgovoru za N1 potvrdila je da je očišćena ploča u pariskoj ulici Srebrenica, koja je bila meta vandalizma. Dodala je kako je o ovom incidentu obaviještena i opština u kojoj se slučaj desio.

"Mogu da obavijestim da je ploča očišćena jučer, odnosno nakon što su objavljene fotografije. Jedan prijatelj Bosne i Hercegovine, koji radi u Memorijalnom muzeju holokausta u Parizu, lično je otišao da očisti ploče.

Već treći put se dešava vandalizam u ovoj ulici. O ovom događaju obaviještena je opština, ali nismo sigurni da su preduzete mjere istrage", kazala je književnica.

Hartmann je u ponedjeljak objavila fotografije na kojima se vidi kako je ploča sa imenom Srebrenice išarana, a ispod nje je napisano "oslobodite Ratka Mladića". Također, u ovoj ulici je na više mjesta ispisano "4s".

Bivša glasnogovornica Haškog tribunala u komentaru je napisala kako je "identitarizam bolest 21. stoljeća" i da je ta ideologija "opustošila Balkan na prijelazu stoljeća" i "inspirisala razne Breivike, Tarrante i slične".

Hartmann je zaključila da "ravnodušnost potiče velika zločine".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...