BANJALUČKI SUD ODLUČIO: Pohotni doktor Golić mjesec dana iza rešetaka

Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor doktoru Darku Goliću, načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske.

  • Hronika

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

Pritvor je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

"Sud je donio Rješenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenom zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Obljuba nad nemoćnim licem", navedeno je iz Suda..

Golić je osumnjičen da je 19. januara ove godine u periodu od 19 do 22 časa obljubio pacijenta smještenog u šok sobi.

Advokat osumnjičenog doktora, Jefto Janković, kazao je jučer da se u znak protesta i stanja šoka, u kojem se našao zbog hapšenja, Golić brani šutnjom.

- Istražnim organima je rekao: "Uradite sve što treba. Ja sam spasio čovjeka po svojoj etici, a to zašta me sumnjičite nisam uradio". Uzdamo se u materijalne dokaze - rekao je Janković.

Janković također tvrdi da će svi biti šokirani kada se sazna prava istina.

Na pitanje ko bi Goliću želio da smjesti tako nešto, Janković je kratko rekao: "Vidjećete!". Pojasnio je da se radi o stručnom ljekaru sa 35 godina staža, koji nije član vladajućih stranaka.

- Očekivao je zahvalnost jer je spasao život mladom čovjeku. Nakon 52 dana kome, Golić je tom čovjeku spasao život. Ja se, kao čovjek, pa tek onda kao advokat, užasavam doktora koji su zahvaljujući stranci postali "stručni i pametni" - rekao je Janković, aludirajući na svjedoke koji terete Golića. 

Brat osumnjičenog, Dragomir Golić, samo je kratko rekao:

- Pravda je spora, ali dostižna!

Radi zaštite žrtve, ali i istrage, u tužilaštvu i policiji ne žele da otkrivaju konkretne radnje koje se Goliću stavljaju na teret. U javnosti se prepredaju razne priče o pipkanju, ljubljenju i obljubi pacijenta, a šta je od svega tačno pokazaće istraga. 

Dobro upućeni izvori otkrivaju da je protiv Golića jedan radnik klinike nedavno podnio prijavu za seksualno uznemiravanje, što je bila polazna tačka za istragu. U UKC RS od tada su Golića držali na oku, a hapšenje je uslijedilo nakon što je više radnika klinike posvjedočilo da je obljubio pacijenta u komi.

- Postoji više svjedoka, koji su tokom saslušanja izjavili da je Golić obljubio pacijenta u komi. Postoje i sumnje da je nešto slično radio duži niz godina, nad više pacijenata. Međutim, o tome se ćutalo i to je bila "javna tajna" na klinici, sve dosad kada su otkriveni dokazi - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...