NA ŠTA ĆE OVO IZAĆI, HOĆE LI I NJEGA "KUPITI": Mićo Mićić kod Dodika u Laktašima IZA LEĐA ŠAROVIĆU

Kako se nezvanično saznaje sastancima prisustvuje i Veljko Vukelić blizak prijatelj Milorada Dodika iz Inđije.

  • Vijesti

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

Predsjednik SNSD Milorad Dodik i potpredsjednik SDS Mićo Mićić sastali su se večeras u Laktašima, gdje dogovaraju izbornu strategiju za predstojeće lokalne izbore.

Kako se nezvanično saznaje sastancima prisustvuje i Veljko Vukelić blizak prijatelj Milorada Dodika iz Inđije.

Pored Mićića na sastanku sa Miloradom Dodikom je i njegov zamjenik Predrag Jović, takođe iz SDS-a

Prema našem izvoru, Mićić u paketu, pored Bijeljine, pravi dogovor sa Dodikom mimo znanja predsjednika SDS Mirka Šarovića za još nekoliko opština koje drži SDS.

Izborna groznica, iako su lokalni izbori tek u oktobru, već je počela da trese političku scenu Republike Srpske.

Tako se u tom svjetlu može posmatrati i sastanak lidera SNSD Milorada Dodika i potpredsjednika SDS i gradončelnika Bijeljine Mića Mićića u Laktašima za koga odavno kruži priča da je "Dodikov čovjek u SDS".

 

Prema našim saznanjima, razgovori Dodika i Mićića su u kontinitetu, a "izborni dogovor" je postajao i u ranijim izbornim ciklusima.

Iako Bijeljina važi kao bastion SDS-a, očito je da sadašnji gradonačelnik Bijeljine, koga je SDS već izbacio kao kandidata na sledećim izborima u oktobru, prirpema teren zajedno sa Dodikom da te dvije stranke nastupe zajedno.

Zanimljivo je da, kako tvrdi naš izvor, postoje tri varijante:

-Jedna da Mićić bude kandidat SDS-,a, a da ga podrži SNSD.

- Druga je da Mićić bude kandidat uz dogovor da SNSD izbaci slabijeg kandidata kako bi mu omogućio pobjedu, a nakon izbora zajedničko djelovanje te dvije stranke.

Takođe, prema našem izvoru, Mićić u paketu pravi dogovor sa Dodikom mimo znanja predsjednika SDS Mirka Šarovića i za još nekoliko opština koje drži SDS...

Ukoliko ne bi prošao ni jedan od ova dva scenarija, Mićić će, kako je sam to nedavno najavio, povući kandidaturu čime bi,opet u dogovoru sa SNSD-om, otvorio prostor Dodiku da ima jedinog kandidata i preuzme vlast u Bijeljini.

Takođe, Dodikovi ljudi u SDS-u trebalo bi i da preuzmu tu stranku koja bi u narednom periodu bila uz SNSD gdje bi zajednički nastupili već na narednim opštim izborima.

Treba podsjetiti i to da je Dodik u više navrata najavio javno da ima plan za Bijeljinu i za još neke opštine koje drži SDS.

Bez obzira na sve, sada je očito na potezu predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji treba da povuče konce i raščisti novonastalu sitauciju koju je Mićić sa Dodikom "osmislio".

(SB/BN)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...