OVAJ SLUČAJ IZ DOBOJA 1972. I DANAS LEDI KRV U ŽILAMA: Ušla je u bolnicu, oblivena krvlju...

Juna 1972. godine, u bolnici u Doboju pojavila se žena u bijeloj spavaćici oblivena krvlju. Iako je to uobičajen prizor u bolnici, ljudi su u strahu i panici okretali glavu od nje, dok na kraju nisu počeli i da ubrzano odlaze.

  • Šareni svijet

  • 23. Jan. 2020  

  • 1

Usta su joj bila puna krvi, ali ne njene. Bila je sasvim mirna, bez ikakvog izraza lica, i mirno je primala uputstva ljekarskog osoblja.

Budući da krv evidentno nije bila njena, ljekarsko osoblje je krišom pozvalo policiju, a u međuvremenu su pokušavali da je zadrže u bolnici. Ona je mirno sarađivala, ali niko od njih se nije usuđivao da zadrži pogled na njoj duže od sekunde.

Čim su pokušali da joj daju lijekovi za smirenje, usprotivila se neočekivanom snagom. Dok su je dva ljekara držala prikovanu za krevet, tijelo joj se ipak uzdiglo iznad njega, a lice joj je i dalje bilo bezizražajno.

Zatim se polako okrenula ka ljekaru i nasmiješila se. Odmah potom, ljekarka koja je stajala kraj njega je vrisnula od užasa. Žena nije imala ljudske, već zube prave zvijeri.

U šoku, ljekar je pitao “Šta si ti?”

Obezbjeđenje bolnice, uznemireno vriskom, već je trčalo ka sobi. Žena je čula njihove korake, i krenula ka ljekaru. Zabola je zube u njegov vrat i pustila ga da sklizne na pod dok se borio za dah, a život polako curio iz njega.

Uspravila se, pogledala ga je i rekla “Ja sam Bog”.

Ljekarka koja je preživjela ovaj događaj nazvala je ovu ženu “Bezizražajna”.

Bezizražajnu ženu više niko nikada nije vidio.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...