O NJEMU BRUJI TENISKI SVIJET: Stigao je u Melbourne sa samo jednim parom tenisica, sada je već dogurao do trećeg kola, a ima samo jednu želju u životu… (VIDEO)

Ni on sam nije vjerovao da će biti ovako dobar ove godine u Australiji gdje je u posljednjih 10 godina samo jednom prošao prvo kolo, a nikad nije igrao u trećem

  • Sport

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Ernest Gulbis jedno je od najvećih iznenađenje na početku ovogodišnjeg Australian Opena. Prvo je izbacio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea, 22. tenisača svijeta, a zatim danas i Slovenca Aljaža Bedenea.

"Ako uspijem nastaviti ovako igrati, volio bih igrati još pet godina. Samo da ostanem na ovom nivou", rekao je 31-godišnji latvijski tenisač koji je na vrhuncu karijere bio 10. igrač svijeta. 

Sada je 256. na ATP ljestvici i morao je igrati kvalifikacije za Australian Open. Na putu do trećeg kola i okršaja s boljim iz duela Monfils - Karlović izgubio je samo dva seta u pet mečeva. 

Ni on sam nije vjerovao da će biti ovako dobar ove godine u Australiji gdje je u posljednjih 10 godina samo jednom prošao prvo kolo, a nikad nije igrao u trećem.

"Sve vam govori to što sam ponio samo jedan par tenisica. Sada sam u problemu, ne mogu nigdje naći tenisice koje mi trebaju“!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...