ISPOŠTOVAN DOGOVOR: Konaković je od danas bivši, Forto pada 29. januara

Zastupnici su jednoglasno usvojili odluku o privremenom finansiranju potreba KS-a za period od 1. januara do 31. marta. Elmedin Konalović je zvanično smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine KS-a

  • Vijesti

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 11

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajeva prihvatili su na današnjoj 18. radnoj sjednici, kojom je predsjedavala Smiljana Viteškić (SDA), prijedlog zastupnika SDA Mahira Devića da se 29. januara 2020. održi sjednica Skupštine na kojoj će se razmatrati samo jedna tačka i to smjena Vlade KS-a.

Za tu odluku glasalo je18 zastupnika, čime je još jednom potvrđeni kako postoji nova skupštinska većina. 

Danas je izglasana i Odluka o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS kojom se otklanjaju prepreke za izbor Mirze Čelika na poziciju potpredsjednika ili predsjedavajućeg Skupštine KS. 

Elmedin Konalović je ovim zvanično smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine KS-a.    

Ovo je bio jedan od uvjeta nove većine koju čine SDA, DF i SBB da bi prisustvovali sjednici na kojoj će biti izglasan Prijedlog odluke o privremenom finansiranju KS koju svi zaposleni koji primaju plate iz Budžeta KS  s nestrpljenjem iščekuju.

Prijedlog je izglasan sa 18 glasova za, jednim protiv i 14 suzdržanih. Elmedin Konaković je ovim zvanično smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine KS. 

Nakon što su zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na 18. redovnoj sjednici izglasali da će 29. januara raspravljati o smjeni Vlade KS, počela je 19. radna sjednica.

Sjednicom predsjedava Smiljana Viteškić, a prisutna su 33 zastupnika. Samostalni zastupnik Damir Marjanović najavio je da neće doći, a Elmedin Konaković da će kasniti.

Ministar Amel Kovačević u uvodnom govoru o privremenom finansiranju Kantona rekao je da, cijeneći hitnosti procedure, odluka stupa na snagu objavljivanjem u ''Službenom listu'' i trajat će do 31. marta.

Jednoglasno je usvojeno privremeno finansiranje Kantona Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...