ZAGREBAČKI "INDEX" OBJAVIO SRAMOTNE SNIMKE: Pogledajte kako hrvatska policija MIGRANTIMA OTIMA MOBITELE...

Hrvatska je policija, odavno je poznato, u lovu na izbjeglice i ilegalne migrante po cijelom hrvatskom teritoriju

  • Društvo

  • 23. Jan. 2020  

  • 3

To i ne skrivaju kao što skrivaju ilegalna protjerivanja a da ne ponude azil onima koji bi možda željeli ostati u Hrvatskoj. Uz to, organizacije koje se bave pravima izbjeglica i migranata sve češće upozoravaju na svjedočanstva da policija onima koje ulovi otima mobitele, novac i druge dragocjenosti te ih izbacuje iz Hrvatske.

Index je dobio snimku akcije policije u vlaku koji je 17. siječnja ove godine vozio iz Siska za Zagreb. Iz nje je vidljivo da je policajac migrantima oduzeo tri mobitela, bez ikakvog otpora migranata jer su na takav postupak hrvatske policije već bili spremni.

"Sad samo pazi da ti tu ne izađu", čuje se kako jedan policajac govori kolegi dok u ruci drži tri zaplijenjena mobitela.

 "Znali su koliko migranata ima u vlaku"

"Znali su koliko migranata ima u vlaku i točno gdje će ih naći. Na stanici u Velikoj Gorici ušli su u vlak, a strojovođa je zatvorio sva vrata osim onih na koja su policajci ušli. Jedan migrant nije bio u vagonu u tom trenutku pa su ga otišli tražiti u ostatku vlaka", rekao je za Index putnik iz tog vlaka koji je potajice i snimio policijsko postupanje. 

Na snimci se vidi i posebno upada u oči da policajci, osim što oduzimaju mobitele migrantima, suprotno pravilima, imaju nepotpunu odoru. Nemaju kape, što je manji prekršaj zbog kojeg policajci budu kažnjeni oduzimanjem 200 kuna s plaće, ali nemaju ni istaknute značke na uniformama, a po zakonu su ih dužni imati da bi ih se u svakom trenutku moglo identificirati.

Odbili pokazati značke putniku u vlaku

"Nakon intervencije zatražio sam jednog od policajaca da mi da svoj broj značke, što je odbio. Bio je jako grub, rekao mi je: 'Tko si ti? Ne miješaj se. Što hoćeš?', i poslao me da sjednem na svoje mjesto", rekao je za Index putnik koji nam je dostavio snimku policijskog postupanja.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...