RADONČIĆ POTOPIO ARNAUTA: "Tražio je zbog svoje žene da smijenim direkora Sarajevskog aerodroma"!

Radončić je za N1 televiziju rekao kako potpisi zastupnika SBB-a na ugovorima koji su ovjereni kod notara nisu falsificirani, relevantni su i da ih je napravio upravo Damir Aranut.

  • Mini market

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 4

-Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je: "Moja žena je zaposlena na aerodromu (Međunarodni aerodrom Sarajevo), ima probleme s direktorom. Ako ga ne smijenite - nemate moj glas u Zastupničkom domu". Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka..., kazao je Radončić, objašnjavaajući uzroke razlaza s Damirom Arnautom. 

Kao što je poznato, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Armin Kajmaković, koji je na tu poziciju imenovan na prijedlog SBB-a, dok je  Arnautova supruga, Sanja Bagarić-Arnaut, dobila stalni posao na Aerodromu nakon što se Damir Atnaut priključio SBB-u.

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla.

-Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao zastupnik, hoće li vratiti 100.000 ili neće - njemu na savjest - rekao je Radončić. 

Podsjećamo, Damir Arnaut je prije nekoliko ddana obavijestio jrukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa članom 1.9 Izbornog zakona BiH.

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

"Moja je dužnost štititi i zauzimati se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv gđe. Duraković, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti", dodao je Arnaut.

Arnaut je u poruci istakao da će u državnom Parlamentu nastaviti djelovati "u skladu sa obećanjima datim glasačima i dosadašnjim uspjesima – u pravcu smanjenja privilegija i javne potrošnje, zaštite interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, uključujući branitelja progonjenih od strane susjednih država, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napretka ka članstvu u NATO savezu i EU, te drugih takvih pitanja".

Arnaut je također poručio da druge stranke "trebaju shvatiti da ovaj moj potez predstavlja slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om".

"Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa", istakao je Arnaut.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...