ITALIJANI BIJESNI NA MIHAJLOVIĆA ZBOG PODRŠKE EKSTREMNOM DESNIČARU: "Bio si privržen MIloševiću i Arkanu, optuženim za genocid i etničko čišćenje, zaslužio si kancer"

Dijelu italijanske javnosti nije se dopalo što je Siniša Mihajlović javno podržao lidera Lige sjevera, ekstremnog desničarskog političara Mattea Salvinija

  • Društvo

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 3

Srbijanski trener je podržao Salvinijevu stranku koja se bori za vlast u regiji Emilia-Romagna u kojoj je i grad Bologna, čiji fudbalski tim trenira Mihajlović, piše beogradski "Blic".

"Ima moj glas i nadam se da može da pobedi. Sreli smo se pre nekoliko dana. Dugo se znamo, prijatelji smo još iz Milana i dopada mi se njegova odlučnost, snaga i borba. Mateo je čovek koji ono što obeća to i uradi", kazao je italijanskim medijima Mihajlović.

Takav "politički izlet", odnosno podrška jednom političaru, nije se dopao onima koji nisu za opciju koju bi u ovaj region donio Salvini.

Salvini i Mihajlović su veliki prijatelji, političar je treneru među prvima pružio pomoć kada je objavio da boluje od leukemije, dok mu je uputio i kompliment kada se nakon 40 dana liječenja vratio poslu.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...